Spaanse minitortilla’s met chiligehakt en rösti
30 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het gehakt in 4 minuten rul en bruin.
- Pers 2 tenen knoflook boven het gehakt. Voeg de chilipoeder en de komijn toe. Bak het gehakt nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper of extra chilipoeder.
- Snijd intussen de paprika in stukjes. Hak de resterende 2 tenen knoflook en de helft van de olijven en peterselie fijn.
- Klop de eieren los. Schep de rösti en de paprika met de knoflook, olijven en peterselie door het ei. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg in elk pannetje of schaaltje een tortillawrap. Verdeel er het gehakt over. Schenk het ei-röstimengsel erbij.
- Bak de tortilla’s in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de resterende olijven en peterselie. Serveer met een dot aioli.
- Het beste van twee: door op de bodem van je Spaanse tortilla een Mexicaanse tortillawrap te leggen, glijdt je tortilla voortaan makkelijk uit de pan. Een laagje kruidig gehakt tussen de beide tortilla’s geeft een heerlijke extra smaak.
- Tip: Maak de tortilla’s gerust in een of meerdere grotere ovenpannen of (quiche)schalen. Leg op de bodem een grotere tortillawrap of meerdere kleine tortillawraps en reken op 10-20 minuten extra oventijd tot het eimengsel gaar is.
- Tip: Voeg aan het eimengsel ook nog een handvol geraspte kaas toe, bijv. Spaanse Mahón of Franse Gruyère.
- Vega-tip: Neem voor tortilla’s zonder vlees vers vegetarisch gehakt of bestrooi de tortilla’s met geraspte kaas of verkruimelde feta.
- Variatietip: Vervang de rösti door 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g).
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 675 kcal
- 38 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 47 g koolhydraten
- 33 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen